.paula noponen

 

Etusivu

Keramiikka

Myllylän kansakoulu

Henkinen hyvinvointi

Tapahtuu

HENKINEN HYVINVOINTI

Joskus elämä yllättää ja asiat johtavat toiseen. Kriisin kautta kaikki muuttuu. Ja silti mikään ei oikeastaan muutu. Asiat vain selkiytyvät ja sitten sitä ihmettelee, että miten minä en ole aikaisemmin ymmärtänyt, että kaikki onkin ihan hyvin!

Henkisen kasvun myötä olen oppinut kuuntelemaan omaa sisäistä ääntäni. Aikaisemmin se peittyi kiireeseen ja "Mun pitää eka tehdä tää juttu"- tyyppisten lausahdusten alle.

Parhainta tässä ehkä on se, että stressi ei hiivi ihon alle niin usein. Ei työssä, ei arjessa, saati sitten ihmissuhteissa. Ihan mahtavaa!

LUONTO JA HENKISYYS

Luonnossa liikkuminen ja eri vuodenajoista nauttiminen on minulle iso osa henkistä hyvinvointia. Luonnon ihmeet vaikuttavat hyvinvointiini niin arjessa kuin lomamatkoillakin.

Vesi on meillä Myllylässä lähellä. Kun tunteet ottavat vallan ja elämä vyöryy ylitseni, kävelen läheiselle joelle. Vanhalla sillalla kuuntelen ja katselen veden virtausta, joka rauhoittaa mieleni hetken henkäyksen jälkeen.

MEDITOINTI

Meditoimalla epäsäännöllisen säännöllisesti pidän yllä omaa henkistä hyvinvointiani. Joskus hiljentymiselle ei ole aikaa ja sen kyllä huomaavat valitettavasti muutkin. Oma nurkkaus helpottaa hiljentymistä.

Varsinkin kesällä vanhan kansakoulun hengestä nauttiminen on minulle hiljentymistä ja hetkessä olemista. Koulun vanhassa liikunta- ja käsityöluokassa on ihmeellisen rauhallinen tunnelma, joka rauhoittaa mieleni.

LUOVUUS JA HENKISYYS

Henkiseen hyvinvointiin keskittyminen on vahvistanut minua työssäni keraamikkona. Nyt työni on parhaillaan flow-tilassa olemista.

Veda-maalauskurssien ansiosta maalaamisen ja piirtämisen kipinä on syttynyt uudestaan. Maalaan ja piirrän voimaannuttavia kuvia, joiden inspiraationa ovat ihmiset. Kun aloitan kuvan tekemisen, kohdistan ajatukseni kyseiseen ihmiseen. Mieleeni alkaa tulla sanoja, usein runomuodossa. Kuva muodostuu pikkuhiljaa paperille tai maalauspohjalle.

KURSSEJA JA ENERGIAHOITOJA

Haluan myös jakaa omia kokemuksiani ja auttaa ihmisiä löytämään oman henkisyytensä. Pidän meditaatio-kursseja, kun sellaiselle on tilausta, ja annan intuitiivisia energiahoitoja, kun joku sitä tarvitsee. Ota yhteyttä jos kiinnostuksesi heräsi :)

Rakastan myös omaa rumpuani. Sen ääni vie minut syvälle tyhjyyteen, sellaisiin paikkoihin, joita en ennen tiennyt olevankaan. Myös negatiiviset tunteet poistuvat rummuttaessa.

Osallistun myös itse henkisille kursseille, retriitteihin ja tapahtumiin silloin kun sellaista tarvitsen ja pyydän myös itse hoitoja tarpeen tullen. Olen kohdannut upeita ihmisiä tällä matkalla. Heidän kanssa jaan tämän jännittävän henkisen ja fyysisen tien ylä- ja alamäet, ilot ja surut! Kiitos!

PUUTARHA JA HENKISYYS

Myllylän kansakoulun ihana puutarhakin tuotti minulle aiemmin ilon lisäksi paljon stressiä. Viime aikoina olen pystynyt nauttimaan siitäkin aivan uudella tavalla. Vitsi taitaa olla siinä, mihin ajatuksensa keskittää, niinkuin elämässä yleensäkin. Puutarhassa ei keskity rikkaruohoihin ja siirtoajatuksiin, vaan niihin upeisiin kukkiin, jotka siellä juuri sillä hetkellä loistavat.

 

Paula Noponen

MYLLYLÄN KANSAKOULU
Riutanpääntie 11, 47450 Perheniemi

paula.noponen(at)gmail.com

040 7764042